Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.
2 portioner:
250 g kvarg (ca 1 %)
1 dl mild yoghurt naturell
1 krm äkta vaniljfrön
2 dl tinade hallon
Crunchy topping:
1 dl pumpafrön
3 dl havregryn
2 msk linfrö
1 krm salt
2 msk rumsvarmt smör
2 msk flytande honung
1 dl quinoapuffar
Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.
Crunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser utom quinoapuffar väl. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 12-15 min tills den har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna. Blanda i quinoapuffarna. Blanda kvarg, yoghurt och vaniljfrön väl. Rör ner hallonen lite slarvigt. Servera kvargen med crunch.
Tips!
Servera gärna med bipollen att strö över. Fullproppat med bland annat järn.