Enkla att baka och riktigt smarriga till både helgfrukost eller som mellis.
20 stycken:
2 dl blandade nötter + lite extra
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
2 dl vatten
Enkla att baka och riktigt smarriga till både helgfrukost eller som mellis.
Sätt ugnen på 225°. Mixa nötterna till grova smulor.Tillsätt resten av de torra ingredienserna och mixa till fina smulor. Skär smöret i små bitar. Tillsätt det med vatten och mixa ihop till en tjock smet. Bred ut smeten till en ca 20 x 30 cm stor rektangel. Strö över lite extra hackade nötter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna lite. Skär i rutor.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
Använd de nötter som finns hemma istället för att köpa nya. Eller har du kanske olika frön? Det går också bra.