Mjöla degen och lägg över i en plastpåse att ta med till picknick. Vira den runt pinnar att grilla över öppen eld eller medhavd grill.
Cirka 12 bröd:
50 g smör
1 1/2 dl mjölk, fil eller yoghurt
4 dl dinkelsikt eller vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
Mjöla degen och lägg över i en plastpåse att ta med till picknick. Vira den runt pinnar att grilla över öppen eld eller medhavd grill.
Smält smöret. Dra åt sidan och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smörmjölk och ost. Vispa eller rör snabbt ihop till en slät deg med elvisp. Dela i tolv bitar.
Alternativ 1; Kavla eller tryck ut tolv platta bröd som steks eller grillas i 2-4 min på varje sida. Ät direkt, gärna med olivolja och salt att doppa i.
Alternativ 2; rulla ut degbitarna till tolv längder och vira runt pinnar eller korvar. Grilla runt om i 4-5 min. Ät direkt. Gärna med lite smör.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
Gör en god röra att doppa de varma bröden i. Fetaostcrème, tapenade eller liknande.