Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.
Cirka 3 portioner som varmrätt eller 10 som tapas:
600 g potatis av mjölig sort
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
5 ägg
Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.
Skala och skiva potatisen i ca 1/2 cm tunna skivor. Skala och skiva lök och vitlök. Koka allt på svag värme i olivoljan i en rymlig panna i 20-30 min tills potatisen är helt mjuk. Salta och peppra. Häll av potatisen i ett durkslag. Knäck äggen i en bunke och vispa upp lätt. Vänd ner potatisen.Värm pannan och häll i potatisen. Låt steka på svag- medelvärme i ca 5 min. Fös in kanterna så att det blir en jämn tortilla. Vänd tortillan med hjälp av t ex ett stort kastrullock. Stek i ytterligare ca 5 min, eller tills den känns klar med fortfarande lite krämig i mitten. Servera direkt, eller låt kallan helt,gärna till nästa dag, och skär i bitar som tapas.
Smaktips!
Variera din tortilla med smulad fetaost i eller strimlad, inlagd paprika.