Asiatiska smaker gör sig fantastiskt bra ihop med vårt fina, hållbara viltkött. Eftersom köttet är så smakrikt behövs det heller inte så mycket. Sötpotatisnudlar är både nyttiga och klimatsmarta, de är mina absoluta favoritnudlar! De finns inte överallt, men i större butiker dyker de upp allt oftare. De går även bra att byta ut mot andra, valfria nudlar.
4 portioner:
1 paket fryst vilt- eller renskav (240 g)
300 g sötpotatisnudlar, eller valfria nudlar
1 stor gul lök
1 morot
2 msk neutral raps- eller majsolja
salt och peppar
2 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
Sås:
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
1 1/2 dl japansk soja, med låg salthalt
1/2 dl neutral raps- eller majsolja
1 msk honung
Till servering:
färsk koriander
rostade sesamfrön
Asiatiska smaker gör sig fantastiskt bra ihop med vårt fina, hållbara viltkött. Eftersom köttet är så smakrikt behövs det heller inte så mycket. Sötpotatisnudlar är både nyttiga och klimatsmarta, de är mina absoluta favoritnudlar! De finns inte överallt, men i större butiker dyker de upp allt oftare. De går även bra att byta ut mot andra, valfria nudlar.
Halvtina viltskaven och skär köttet i tunna strimlor.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, skölj i kallt vatten. Droppa över lite olja så att de inte klibbar ihop. Klipp långa nudlar i kortare bitar.
Halvera, kärna ur och skiva chilin tunt. Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål.
Skala, halvera och skiva löken tunt. Skala och skär moroten i tunna stickor.
Fräs lök och renskav på stark värme i oljan i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort. Fortsätt att fräsa tills skaven fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt nudlar, morötter, sojabönor eller ärtor samt såsen i stekpannan. Blanda ordentligt och fräs ytterligare cirka 2 minuter under konstant omrörning. Toppa med koriander och sesamfrön.
Tips!
Samma bas passar bra att använda med lite strimlat kycklingkött eller sojafärs också.