Värmande, nyttigt och galet vacker soppa. Misopasta hittar du bland asiatiska livsmedel i mataffären.
4 portioner:
250 g udonnudlar (eller annan sort som sötpotatisnudlar eller vad som finns hemma)
4 ägg
1 späd purjolök (eller annan lök)
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 röd chili
1 fast tofu eller silkestofu (200 g)
15 dl vatten
2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
1 msk misopasta
50 g böngroddar
100 g odlad svamp, t ex enoki
50 g flowersprouts (som små tussiga mini-kålhuvuden)
4 msk rostad lök
Värmande, nyttigt och galet vacker soppa. Misopasta hittar du bland asiatiska livsmedel i mataffären.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Droppa över lite olja så att de inte klibbar ihop. Mjukkoka äggen i 7 minuter. Skiva purjon tunt. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tunna stickor. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tofun. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningar, misopasta, vitlök och chili. Lägg i purjolök, morötter och böngroddar. Fördela nudlar, tofu och svamp i fyra skålar. Skala och halvera äggen. Häll den varma buljongen i skålarna. Toppa med ägg, brysselskott och rostad lök.
Tips!
Se detta som en bra grund som kan man självklart variera. Färsk spenat, små kuber av lax osv.