Ett hållbart kött som passar utmärkt till boeuf!
Cirka 6 portioner:
1 kg grytbitar av vildsvin
200 g rökt sida av vildsvin (eller gris)
1 stor morot
1 persiljerot (eller palsternacka)
3 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 msk rapsolja
4 dl rött vin
3 dl köttbuljong eller 3 dl vatten + 2 msk koncentreradkalvfond
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
1 kvist timjan
250 g steklök
250 g champinjoner, gärna små
1 msk smör eller olja
salt och peppar
Till garnering:
hackad persilja
Till servering:
Rostade rotfrukter
eller kokt potatis
Ett hållbart kött som passar utmärkt till boeuf!
Tärna fläsket. Skala och slanta morot och persiljerot. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Vänd runt köttet väl i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en stekpanna. Fräs morot, persiljerot och vitlök i cirka 5 minuter i en gryta. Tillsätt köttet. Tillsätt vin, buljong eller vatten och fond, lagerblad, tomatpuré och timjan. Koka upp, skumma och låt koka på svag värme under lock i cirka 2 timmar.
Skala steklöken. Halvera stora svampar. Bryn lök och svamp i smör eller olja i en stekpanna, tillsätt i grytan när cirka 40 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.