Parmesanpanerad schnitzel

Välj svenskt kött till schnitzeln. Kanske att det kostar något mer, men då vet vi att djurhållningen varit sjysst.

4 portioner:

4 skivor fläskkarré eller urbenad fläskkotlett

1 dl vetemjöl

2 ägg

1 1/2 dl ströbröd

1 dl riven parmesan

salt och peppar

 

Citronpotatis:

800 g mjölig potatis

1/2 dl olivolja

skalremsor och saft av 1liten citron

flingsalt

Välj svenskt kött till schnitzeln. Kanske att det kostar något mer, men då vet vi att djurhållningen varit sjysst.

Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Blanda potatisen med olivolja, skal och saft av citron samt flingsalt i en långpanna. Baka i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg. Banka under tiden potatisen är i ugnen ut köttet lite. Salta och peppra. Vänd det först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med parmesan. Stek köttet i smör och olja i 2-3 min på varje sida. Servera med citronpotatis och tomatsallad.

 

Serveringsförslag:

Tomatsallad med vinägrette och kapris passar riktigt bra till schnitzeln.

 

 

Användbart här:
Användbart här:
Biffbankare:

Fler Härliga Recept

Linguine med kalvfrikadeller

Naturbetesgryta

Lövbiff med varm bönsallad

Lammfärspytt i ugn

Burritos med chipotle

Marinerad biff med béarnaisedressing

Fläskfilé med gräddig sky

Boeuf Bourgignon på vildsvin

Viltfärsbullar

Parisare

Parmesanpanerad schnitzel

Nudlar med viltskav

Köttbullar med sommarörter

Gravad renfilé

Viltstek & gratäng

Långsambakad oxfilé