Linguine med kalvfrikadeller

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

4 portioner:

400 g pasta, Linguine eller Tagliatelle

Tomatsås:

6 vitlöksklyftor

1 ruska färsk salvia (10-15 blad)

1/2 dl olivolja

1 förp. passerade tomater (500 g)

1 tsk råsocker (eller vanligt)

salt och nymalen svartpeppar

nymalen svartpeppar

 

Frikadeller:

400 g kalvfärs

100 g finriven pecorinoost (ca 3 dl)

1 ägg

1 tsk salt

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

Skala och hacka vitlök mycket smått. Fräs med salvia påmycket svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan attden får färg. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Häll i 1 dl vatteneller mjölk, (mjölk och man vill ha såsen något krämigare och lite mildare.Jodå, så gör de även i Italien!) Låt puttra ihop på svag värme i ca 15 min.

Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt.Rulla till riktigt små bollar. Koka pastan. Lägg i frikadellerna i tomatsåsenoch sjud i ca 3 min. tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då.Lägg över pastan direkt från kastrullen ner i tomatsåsen. Vänd runt pastanmycket väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.

Foto: Lina Eriksson

Pastatång:
Pastatång:

Fler Härliga Recept

Spenatomelett i ugn

Bondpaj med broccoli

Fiskcurry

Enkel rabarberpaj

Ugnspannkaka

Grönsaksrisotto

Baguetter med ost och basilika

Currykyckling med gula ärter

Lammfärspytt i ugn

Grillbröd med löjromstopping

Viltstek & gratäng

Bakad sötpotatis

Parmesanpanerad schnitzel

Höstspöken

Morots- och ärtbollar

Äppelpizza & punschglass