Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.
4 portioner:
400 g pasta, Linguine eller Tagliatelle
Tomatsås:
6 vitlöksklyftor
1 ruska färsk salvia (10-15 blad)
1/2 dl olivolja
1 förp. passerade tomater (500 g)
1 tsk råsocker (eller vanligt)
salt och nymalen svartpeppar
nymalen svartpeppar
Frikadeller:
400 g kalvfärs
100 g finriven pecorinoost (ca 3 dl)
1 ägg
1 tsk salt
Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.
Skala och hacka vitlök mycket smått. Fräs med salvia påmycket svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan attden får färg. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Häll i 1 dl vatteneller mjölk, (mjölk och man vill ha såsen något krämigare och lite mildare.Jodå, så gör de även i Italien!) Låt puttra ihop på svag värme i ca 15 min.
Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt.Rulla till riktigt små bollar. Koka pastan. Lägg i frikadellerna i tomatsåsenoch sjud i ca 3 min. tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då.Lägg över pastan direkt från kastrullen ner i tomatsåsen. Vänd runt pastanmycket väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.
Foto: Lina Eriksson