Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.
4 portioner:
700 g fast potatis
2 msk olivolja
2 msk hackad, färsk rosmarin
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
500 g lammfärs
salt och svartpeppar
Senapscrème:
3 dl gräddfil
1-2 msk grovkornig dijon
Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.
Sätt ugnen på 250°. Rör ihop senapscrèmen. Salta och peppra. Skala och skärpotatisen i små kuber. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Strö över hälften av rosmarinen. Salta. Blanda runt väl. Ugnsstek potatisen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ansa och skiva under tiden purjon. Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en rymlig panna så att de får lite färg och börjar mjukna. Ställ åt sidan så länge. Bryn köttfärsen. Vänd ner grönsaksfräs och köttfärs direkt på plåten med potatis. Servera med crèmen.
Foto: Lina Eriksson
Vegopytt?
Byt ut lammfärsen mot sojafärs.