En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.
4 portioner:
600 g nötfärs
4 skivor lantbröd
smör till stekning
salt och peppar
Tillbehör:
stekta ägg
inlagda rödbetor
kapris
sallad
En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.
Tryck ut färsen väl på bröden, även lite utanför kanterna eftersom färsen krymper när den steks. Salta och peppra. Stek mackorna på medelvärme i smör och olja, först med färsen nedåt, i ca 5 min. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med stekta ägg, rödbetor, kapris och en blandad sallad.
Foto: Lina Eriksson
God att grilla!
Lägg parisarna på grillen. Eller gör dem klara att ta med på picknick att grilla på utflykten.