Här väljer du själv vad du gillar att ha till din kebab, men några idéer är strimlad sallad, skivad tomat och rödlök samt feferoni. Det går bra att byta ut viltskaven mot fryst, vegetariskt kebabkött om man vill det.
4 portioner:
2 paket viltskav (480 g)
4 libabröd eller pitabröd
Marinad:
3 msk rapsolja
1 stor vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 tsk sambal oelek
1/2 msk tomatpuré
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Fetaoströra:
150 g fetaost
2 dl matyoghurt, gräddfil eller vegetabiliskt alternativ
Här väljer du själv vad du gillar att ha till din kebab, men några idéer är strimlad sallad, skivad tomat och rödlök samt feferoni. Det går bra att byta ut viltskaven mot fryst, vegetariskt kebabkött om man vill det.
Tina viltskaven och skär den i lite mindre bitar. Rör ihop allt till marinaden i en bunke och lägg i köttet. Låt marinera i minst 15 minuter men gärna i flera timmar.
Gör fetaoströran. Smula fetaosten i en skål och mosa ihop med t ex matyoghurt till en röra. Fräs viltskaven på stark värme i cirka 3 minuter i en stekpanna. Servera med bröd, fetaröra och tillbehör.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vego?
Samma recept går bra att använda till exempelvis Oumph eller annan vegansk produkt.