Viltkebab

Här väljer du själv vad du gillar att ha till din kebab, men några idéer är strimlad sallad, skivad tomat och rödlök samt feferoni. Det går bra att byta ut viltskaven mot fryst, vegetariskt kebabkött om man vill det.

4 portioner:

2 paket viltskav (480 g)

4 libabröd eller pitabröd

Marinad:

3 msk rapsolja

1 stor vitlöksklyfta, riven eller pressad

1 tsk sambal oelek

1/2 msk tomatpuré

1 tsk malen spiskummin

1/2 tsk salt

1 krm peppar

Fetaoströra:

150 g fetaost

2 dl matyoghurt, gräddfil eller vegetabiliskt alternativ

Här väljer du själv vad du gillar att ha till din kebab, men några idéer är strimlad sallad, skivad tomat och rödlök samt feferoni. Det går bra att byta ut viltskaven mot fryst, vegetariskt kebabkött om man vill det.

Tina viltskaven och skär den i lite mindre bitar. Rör ihop allt till marinaden i en bunke och lägg i köttet. Låt marinera i minst 15 minuter men gärna i flera timmar.

Gör fetaoströran. Smula fetaosten i en skål och mosa ihop med t ex matyoghurt till en röra. Fräs viltskaven på stark värme i cirka 3 minuter i en stekpanna. Servera med bröd, fetaröra och tillbehör.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vego?

Samma recept går bra att använda till exempelvis Oumph eller annan vegansk produkt.

Användbart här:
Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Havregröt på två vis

Helgfrukost

Gravad renfilé

Bakad frukt

Bananglass

Spaghetti med linsbolognese

Minsestrone

Grönsakscurry

Smulpaj

Lövbiff med varm bönsallad

Morots- och ärtbollar

Nudlar med viltskav

Tomatgryta med aubergine

Sjyssta rårakor

Potatisbullar med rårörda lingon

Potatis- och purjofritters