En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.
Cirka 6 portioner:
1 liter jordgubbar
1 vaniljstång
1/2 dl cointreau
1 msk finhackad, färsk rosmarin
tunna skalremsor och saft av 1 tvättad apelsin
2-3 msk råsocker
Glassfluff:
2 dl vispgrädde
1/2 liter halvtinad vaniljglass av god kvalité
En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.
Jordgubbar: Noppa och skiva jordgubbarna, lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop cointreau med vaniljfrön, rosmarin, skal och saft av apelsin samt råsocker i en skål. Slå lagen över jordgubbarna och låt dra i minst 15 minuter men gärna i 1-2 timmar.
Glassfluff: Vispa grädden mjukt fluffig. Vispa glassen mjuk och rör ner grädden. Servera jordgubbarna med fluffet.