En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.
Cirka 6 portioner:
300 g gravad lax i bit
2 avokado
1 gemsallad
ca 1/2 dl forellrom
olivolja
nymald svartpeppar
Citroncrème:
2 dl ekologisk crème fraiche
200 g färskost, t ex Philadelphia
finrivet skal och saft av 1/2 citron
En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.
Skär laxen i små kuber. Halvera och skär avokadon i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Skölj och bryt salladsbladen i mindre bitar. Vispa crème fraiche, färskost, citronsaft och skal till en fluffig och fast crème. Fördela lax, avokado och salladsblad på assietter. Spritsa eller klicka på crèmen.Toppa med forellrom. Salta lätt med flingsalt. Peppra. Droppa gärna över lite olivolja och citronsaft.
Lax kvar efter julen?
Här blir det till en fräsch nyårsrätt. Helt perfekt och klimatsmart!