Lax med forellrom

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Cirka 6 portioner:

300 g gravad lax i bit

2 avokado

1 gemsallad

ca 1/2 dl forellrom

olivolja

nymald svartpeppar

 

Citroncrème:

2 dl ekologisk crème fraiche

200 g färskost, t ex Philadelphia

finrivet skal och saft av 1/2 citron

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Skär laxen i små kuber. Halvera och skär avokadon i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Skölj och bryt salladsbladen i mindre bitar. Vispa crème fraiche, färskost, citronsaft och skal till en fluffig och fast crème. Fördela lax, avokado och salladsblad på assietter. Spritsa eller klicka på crèmen.Toppa med forellrom. Salta lätt med flingsalt. Peppra. Droppa gärna över lite olivolja och citronsaft.

 

 

Lax kvar efter julen?

Här blir det till en fräsch nyårsrätt. Helt perfekt och klimatsmart!

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Crostinis med getost & sparris

Vårsallad med couscous

Senapssill med twist

Torsk med brynt kaprissmör

Gravad renfilé

Salmalax med srirachamajonnäs

Apelsin i rödbetslag

Bakad blomkål med kryddsmör

Citronsnittar

Rabarberbubbel

Halstrad pilgrimsmussla

Små laxmackor

Långsambakad oxfilé

Pavlovakrans

Ljummen grapesallad

Krämig äggsallad