Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.
4 portioner:
6 pilgrimsmusslor
2 dl fina, små ärter
finrivet skal och saft av 1/2 lime
3-4 msk olivolja
2 msk finhackad, färsk mynta
1 schalottenlök
smör till stekning
salt och peppar
Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.
Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp ärterna i en kastrull. Skölj i kallt vatten. Mixa ärterna släta med 1-2 msk olivolja, limeskal- och saft. Mosa genom en sil så att alla skalrester försvinner. Salta och peppra. Lägg över ärtcrèmen i en liten skål och täck med ett lager olivolja så att den inte mörknar (om den förbereds). Rör ihop mynta med 2 msk olivolja. (hit går det bra att förbereda.)
Vid servering; skala och finhacka schalottenlöken. Stek musslorna hastigt på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra. Hällav den täckande oljan från ärtcrèmen, klicka ut den på tallrikar. Lägg på musslorna och toppa med myntaolja, schalottenlök och eventuellt myntablad.