Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.
16 stycken:
50 g valnötskärnor
1 baguette
smör och olja till stekning
6 gröna sparrisar
150 g bredbar getost, t ex Chavroux
skott eller groddar
Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.
Rosta valnötterna i en torr panna. Låt svalna och grovhacka dem. Skär 16 sneda skivor av baguetten. Stek dem frasiga i smör- och olja på båda sidor. Hyvla sparrisen, gärna på längden (det går enklast med en potatisskalare. Vackert och lite pilligt). Hit går det bra att förbereda. Strax före servering; Bred getost på bröden. Toppa med sparris, valnötter och skott. Droppa över lite olivolja.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
De är även goda att toppa med halverade körsbärstomater.