Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Klar fänkålssill med ingefära

Senapssill med twist

Currysill med äpple

Torta di Nonna

Vårsallad med couscous

Små laxmackor

Krämig äggsallad

Ölkokta blåmusslor

Passionskaka med frosting

Pavlovakrans

Apelsinsallad med passion

Rosépepparsill

Vit sparris med brynt kaprissmör

Lax med forellrom

Vallmofrökaka

Enkel rabarberpaj