Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Sparrispaj med kronärtskocka

Sojabönsröra

Ljummen grapesallad

Vårsallad med couscous

Rosépepparsill

Klar fänkålssill med ingefära

Asiatisk sesamlax

Apelsinsallad med passion

Enkel rabarberpaj

Klar löksill med äpple

Torsk med brynt kaprissmör

Vit sparrissoppa

Bondpaj med broccoli

Deviled eggs

Lax med forellrom

Krämig äggsallad