Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.
Cirka 6 personer:
2 förp 5-minuterssill (à 220 g)
1 fänkål
3 färska knipplökar, gärna röda
2 morötter
cirka 8 skivor färsk ingefära
1-2-3 lag:
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
6 hela vitpepparkorn
Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.
Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.
Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.
Foto: Lina Eriksson