En riktig vardagshjälte. Snabb och god helt enkelt. Välj antingen sushiris som tar lite längre tid att koka, eller snabbris jasmin som går riktigt snabbt.
4 portioner:
500 g laxfilé
1 dl japansk soja
1 msk finriven ingefära
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrö
1 lime
En riktig vardagshjälte. Snabb och god helt enkelt. Välj antingen sushiris som tar lite längre tid att koka, eller snabbris jasmin som går riktigt snabbt.
Sätt ugnen på 125°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i ca 2 cm stora kuber. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda soja med ingefära och sesamolja. Vänd runt med laxen och sprid ut den glest. Strö över sesamfrön. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min tills laxen känns precis klar. Servera laxen med ris och limeklyfta.
Foto: Lina Eriksson
När är fisken klar?
När fisken börjar släppa äggviteämnen är den klar. Det syns då det sipprar ut lite vitt ur laxen.