5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.
1 stor burk:
Lag:
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
5 enbär, lätt krossade
2 lagerblad
5 hela vitpepparkorn
Sillinläggning:
2 förp. Abba 5-minuters sill + 1 msk av spadet
2 msk saft av citron
1/2 litet fänkålsstånd
1 liten rödlök
1/2 citron, skivad
ev en gnutta salt
5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.
Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Tillsätt 1 msk sillspad och 2 msk citronsaft. Skär sillfiléerna i breda bitar. Skiva fänkålen tunt. Skala och skiva löken tunt. Varva sillen med fänkål, rödlök och citronskivor. Lägg även i kryddorna. Häll på lagen och låt sillen dra i minst 2 tim. Smaka av till lagom syra och sälta före servering.
Foto: Joel Wåreus