Klar citronsill

5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.

1 stor burk:

Lag:

1/2 dl ättikssprit (12%)

1 dl strösocker

1 1/2  dl vatten

5 enbär, lätt krossade

2 lagerblad

5 hela vitpepparkorn

Sillinläggning:

2 förp. Abba 5-minuters sill + 1 msk av spadet

2 msk saft av citron

1/2 litet fänkålsstånd

1 liten rödlök

1/2 citron, skivad

ev en gnutta salt

5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Tillsätt 1 msk sillspad och 2 msk citronsaft. Skär sillfiléerna i breda bitar. Skiva fänkålen tunt. Skala och skiva löken tunt. Varva sillen med fänkål, rödlök och citronskivor. Lägg även i kryddorna. Häll på lagen och låt sillen dra i minst 2 tim. Smaka av till lagom syra och sälta före servering.

Foto: Joel Wåreus

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Lax med forellrom

Små polkamaränger

Små laxmackor

Ölkokta blåmusslor

Chokladgranar

Grönkåls-cheesecake

Apelsinsaft

Pestobakad lax

Salmalax med srirachamajonnäs

Sparrispaj med kronärtskocka

Rödkål med enbär och feta

Torsk med brynt kaprissmör

Köttbullar med sommarörter

Deviled eggs

Saffransglass med honungsrostade nötter

Halstrad pilgrimsmussla