Senapssill med twist

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

1 förp. 5-minuters sill (420 g)

2 msk sötstark senap

1 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk dijonsenap

1/2 dl neutral rapsolja

1 tsk strösocker

1/2 dl grädde

1 msk crème fraiche

1/2 dl finhackad dill

ev 1 krm salt

nymald vitpeppar

 

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.

Fler Härliga Recept

Torsk med brynt kaprissmör

Klar fänkålssill med ingefära

Pärlande julfrukt

Saffransglass med honungsrostade nötter

Lax med forellrom

Salmalax med srirachamajonnäs

Senapsslungad brysselkål

Rabarberflarn till många

Chokladtårta med praliné

Apelsinsallad med fänkål

Pavlovakrans

Apelsinkaka

Sparrispaj med kronärtskocka

Lussebullar

Frasiga dadelstänger

Vit sparrissoppa