Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.
1 förp. 5-minuters sill (420 g)
2 msk sötstark senap
1 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk dijonsenap
1/2 dl neutral rapsolja
1 tsk strösocker
1/2 dl grädde
1 msk crème fraiche
1/2 dl finhackad dill
ev 1 krm salt
nymald vitpeppar
Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.
Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.