Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Apelsin i rödbetslag

Mozzarella & blodapelsin

Grönkålsform

Klar löksill med äpple

Vit sparrissoppa

Rosépepparsill

Havrekakor med variation

Sjyssta rårakor

Chokladgranar

Ricottaplättar med spenat

Gnocchi med grönkål

Hemgjord glögg

Baba ganouj

Currysill med äpple

Sparrispizza med jordärtskocka

Glöggsangria