Små laxmackor

Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.

8 små mackor:

8 halverade skivor levainbröd (eller ett annat gott bröd)

smör och olja

180 g salmalax

2-3 msk forellrom

dillvippor

citronklyftor

Avokadocrème:

2 ätmogna avokados

1 msk crème fraiche eller gräddfil

2 tsk saft av citron

salt och peppar

 

Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.

Avokadocrème: Halvera och gröp ur avokadon. Mixa ingredienserna till en slät crème. Sala och peppra. Stek bröden gyllene i smör och olja på båda sidor. Låt kallna. Skär laxen i 16 skivor. Fördela på bröden. Toppa med avokadocrème, forellrom och dillvippor. Servera med citronklyftor.

Foto: Lina Eriksson

 

 

Fler Härliga Recept

Ölkokta blåmusslor

Sojabönsröra

Rabarberflarn till många

Vit sparrissoppa

Pestobakad lax

Gul ärthoummus

Torta di Nonna

Grönsaker med ärtdipp

Krämig äggsallad

Smart potatissallad

Torsk med brynt kaprissmör

Inbakad fetaost

Asiatisk sesamlax

Klar fänkålssill med ingefära

Halstrad pilgrimsmussla

Salmalax med wasabi