Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.
8 små mackor:
8 halverade skivor levainbröd (eller ett annat gott bröd)
smör och olja
180 g salmalax
2-3 msk forellrom
dillvippor
citronklyftor
Avokadocrème:
2 ätmogna avokados
1 msk crème fraiche eller gräddfil
2 tsk saft av citron
salt och peppar
Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.
Avokadocrème: Halvera och gröp ur avokadon. Mixa ingredienserna till en slät crème. Sala och peppra. Stek bröden gyllene i smör och olja på båda sidor. Låt kallna. Skär laxen i 16 skivor. Fördela på bröden. Toppa med avokadocrème, forellrom och dillvippor. Servera med citronklyftor.
Foto: Lina Eriksson