Det här är två vitaminbomber! Inte alls någon trist råriven vitkål med lite citron på. Nej, här snackar vi mycket smak! Att verkligen krama ihop salladerna är självaste tricket, då mjuknar de lagom och smakerna går ihop bra.
Kålssallad med pumpakärnor:
300 g rödkål eller vitkål
1 dl pumpakärnor
1 dl hackad persilja
2 msk pumpakärnsolja eller sesamolja
1-2 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
Romanescosallad med tranbär:
1/2 romanescokålhuvud (eller vanlig blomkål)
60 g babyspenat
1 dl torkade tranbär (eller andra torkade bär)
2 msk olivolja
1-2 msk saft av lime
salt och peppar
Det här är två vitaminbomber! Inte alls någon trist råriven vitkål med lite citron på. Nej, här snackar vi mycket smak! Att verkligen krama ihop salladerna är självaste tricket, då mjuknar de lagom och smakerna går ihop bra.
Kålsallad:
Finstrimla kålen. Rosta pumpakärnorna i en torr panna tills de har fått fin färg. Salta. Krama ihop alla ingredienser till salladen väl. Peppra.
Romanescosallad:
Riv romanescokålen så att den blir fin som couscous. Finstrimla även ett par av kålbladen. Blanda och krama ihop alla ingredienserna väl.
Pumpakärnsolja?
En mycket nyttig och fantastiskt smakrik olja. Kan varieras med sesamolja eller avokadoolja.