En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.
4-6 portioner:
1 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
2 msk honung
150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar
3 äggulor
2 dl florsocker
Servering:
kolasås
salta jordnötter
hallon
En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
Utan glassmaskin gör du så här:
Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.