Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.
4 portioner:
1 kg exotisk frukt, t ex ananas, melon och mango
ca 3 dl champagne eller torrt, mousserande vin
1/2 liter mangosorbet (eller annan valfri sort)
Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.
Skala och kärna ur frukten. Ta gärna ut kulor med ett kuljärn, eller skär den i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda, men droppa på lite limesaft så att frukten inte mörknar. Fördela frukten i vackra glas. Häll på champagne, gärna direkt vid bordet. Toppa med sorbet.
Alkoholfri special!
Toppa desserten med päroncider.