Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Lingonpäron

Små polkamaränger

Grönkålsform

Havrekakor med variation

Apelsinsallad

Apelsinkaka

Rödkål med enbär och feta

Havrekakor med kardemumma

Senapsslungad brysselkål

Klar citronsill

Glöggsangria

Variation på julgröt

Paj med torkad frukt

Saffransglass med honungsrostade nötter

Apelsin i rödbetslag