Burgarna steks enkelt i en stekpanna. Vill man grilla dem är ett smart tips att först frysa dem och lägga dem på grillen direkt från frysen. Grilla på indireklt grillning. Det går även bra att grilla dem på ett blötlagt smör- eller bakplåtspapper.
6 portioner:
250 g grön sparris
2 dl quinoa
1 gul lök
neutral olja, raps eller solros & smör till stekning
1 ägg
1 dl hirsflingor
2 msk potatismjöl
2 dl riven, smakrik ost
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Fetaost & myntaklick:
150 g fetaost
1 dl crème fraiche eller tjock grekisk yoghurt
3 msk hackad, färsk mynta
Tillbehör:
Krispiga salladsblad
Sallad av sparrisresterna
Burgarna steks enkelt i en stekpanna. Vill man grilla dem är ett smart tips att först frysa dem och lägga dem på grillen direkt från frysen. Grilla på indireklt grillning. Det går även bra att grilla dem på ett blötlagt smör- eller bakplåtspapper.
Ansa och koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten i ca 3 min. Skölj i kallt vatte och skiva hälften riktigt tunt. Koka quinoa nenligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna lite. Skala och finhacka löken.Fräs mjuk och genomskinlig i lite olja. Rör ihop ägget med hälften av hirsflingorna och potatismjöl. Rör ner skivad sparris, lök, quinoa, riven ost, salt och peppar i äggblandningen. Forma 6 burgare av smeten, vänd dem i resten av hirsflingorna. Låt vila kallt i cirka 30 minuter. Bryt fetaosten i bitar och mixa med crème fraiche eller yoghurt. Rör ner mynta. Stek bröden frasiga i smör. Skär resten av sparrisen i bitar. Vänd runt med lite olja och vinäger. Stek burgarna frasiga i olja och smör, i 2-3 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Servera burgarna i bröden med sallad, fetaklick och sparrissallad vid sidan av.