En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)
4 portioner:
400 g kokt matvete
1 röd paprika
1/2 zucchini, gärna gul
2 halloumiostar
2 msk olivolja
cirka 125 g broccoli
1/2 dl blad av färsk oregano
salt och svartpeppar
Balsamicovinägrette:
1/2 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)
Skölj matvetet och låt rinna av väl. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva zucchinin. Skiva halloumiostarna. Pensla allt med lite olja. Grilla allt, lite i taget, på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Pensla broccolin. Grilla den på indirekt värme i 5-10 minuter. Rör ihop vinägretten. Riv i vitlöken. Skär alla grönsaker och osten i små bitar, lägg i en serveringsskål. Blanda ner matvete, oregano och vinägrette väl. Salta och peppra.