Exotisk champagnefrukt

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

4 portioner:

1 kg exotisk frukt, t ex ananas, melon och mango

ca 3 dl champagne eller torrt, mousserande vin

1/2 liter mangosorbet (eller annan valfri sort)

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

Skala och kärna ur frukten. Ta gärna ut kulor med ett kuljärn, eller skär den i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda, men droppa på lite limesaft så att frukten inte mörknar. Fördela frukten i vackra glas. Häll på champagne, gärna direkt vid bordet. Toppa med sorbet.

Alkoholfri special!

Toppa desserten med päroncider.

Servera i små glas:
Servera i små glas:

Fler Härliga Recept

Ölkokta blåmusslor

Nöttårta

Krämig äggsallad

Musseltomatgryta

Äppeltacos

Torkade äppelringar

Exotisk champagnefrukt

Äppelpizza & punschglass

hallonkräm

Halstrad pilgrimsmussla

Späd sparrissallad med majovinägrette

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Smulpaj

Lax med forellrom

Apelsin i rödbetslag

Bakad blomkål med kryddsmör