Halstrad pilgrimsmussla

Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.

4 portioner:

6 pilgrimsmusslor

2 dl fina, små ärter

finrivet skal och saft av 1/2 lime

3-4 msk olivolja

2 msk finhackad, färsk mynta

1 schalottenlök

smör till stekning

salt och peppar

Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.

Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp ärterna i en kastrull. Skölj i kallt vatten. Mixa ärterna släta med 1-2 msk olivolja, limeskal- och saft. Mosa genom en sil så att alla skalrester försvinner. Salta och peppra.  Lägg över ärtcrèmen i en liten skål och täck med ett lager olivolja så att den inte mörknar (om den förbereds). Rör ihop mynta med 2 msk olivolja. (hit går det bra att förbereda.)

Vid servering; skala och finhacka schalottenlöken. Stek musslorna hastigt på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra. Hällav den täckande oljan från ärtcrèmen, klicka ut den på tallrikar. Lägg på musslorna och toppa med myntaolja, schalottenlök och eventuellt myntablad.

 

 

Fler Härliga Recept

Vallmofrökaka

Vårsallad med couscous

Klar citronsill

Salmalax med srirachamajonnäs

Rosépepparsill

Halstrad pilgrimsmussla

Kokta ägg med romröra

Rabarberflarn till många

Valnötsbröd

Ljummen grapesallad

Rågpanerad strömming

Bitterljuv citrussallad

Sjyssta rårakor

Currysill med äpple

Exotisk champagnefrukt

Musseltomatgryta