Dragonkyckling

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

5 portioner/10 portioner på buffé:

5 kycklingfiléer med skinn, ekologiska

50 g rumsvarmt smör

1/2 msk torkad dragon

1 1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

ev färsk dragon till garnering

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

Mosa ihop smöret med dragon, salt och peppar. Bred smöret på kycklingfiléerna. Stek dem i cirka 5 minuter (beroende på storlek) på varje sida tills de är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 68°-70°. Förvara svalt till nästa dag. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. Servera kall eller värm den enligt metod nedan:

 Värm kycklingen i 125° varm ugn i cirka 20 minuter så att den blir ljummen. Skär i sneda skivor och lägg upp på fat. Ringla över smöret.

 

Tips!

Antingen gör man kycklingen helt klar. Men det går även bra att förbereda kycklingen genom att bre dragonsmöret på, ställ kallt till nästa dag då de grillas eller steks strax före servering. Detta är trevligt om man t ex har grillfest.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Prosciutto & melon

Bakad blomkål med kryddsmör

Potatissallad med saffran

Salmalax med wasabi

Rostade morötter med vispad feta

Jordgubbar i cointreau

Dragonkyckling

Frasiga palsternackor

Ankbröst med tryffelsky

Tomatpaj

Kycklinggryta med dragon

Farrosallad med libakrutonger

Kronärtskockor med kryddolja

Nudelsoppa med kyckling

Currykyckling med gula ärter

Marinerad biff med béarnaisedressing