Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Havrekex

Enkel rabarberpaj

Morots- och ärtbollar

Fibergröt med rörda blåbär

Ostronskivling på spett

Grönkåls-cheesecake

Lasagne med kronärtskocka

Köttbullar med sommarörter

Currykyckling med gula ärter

Viltkebab

Musseltomatgryta

Blåbärsglasstårta

Knäckebröd

Frasiga palsternackor

Gnocchi med grönkål

Nyttiga nötrutor