Salmalax med srirachamajonnäs

Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.

4 portioner eller 8 som förrätt:

400 g salmalax

500 g grön sparris

ev rostade sesamfrön

ev några fina skott

Srirachamajonnäs:

3 dl äkta majonnäs, t ex Hellmann´s

3 msk srirachasås

1-1 1/2 msk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

salt

Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.

Rör ihop ingredienserna väl till majonnäsen. Låt stå och mogna i 10-20 min. Smaka av balansen mellan styrka, syra och sälta väl.

Ansa och koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.Skiva laxen tunt. Servera den med sparris och srirachamajonnäs. Strö eventuellt över rostade sesamfrön och spda skott.

 

Foto: Lina Eriksson

Sparristips!

Bästa sättet att ansa grön sparris är genom att försiktigt bända den i nedre grova delen. Plopp, nu kommer den att gå av precis lagom där den ska!

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Sojabönsröra

Råkostsallad

Passionskaka med frosting

Rödbetsplättar med pestoklick

Grillbröd med löjromstopping

Vallmofrökaka

Grön smoothie

Sallad på burk

Rosépepparsill

Inbakad fetaost

Spaghetti med linsbolognese

Currysill med äpple

Deviled eggs

Enkel rabarberpaj

Prosciutto & melon