Blåbärsscones

Nyttiga scones med blåbär. Smör och ost är gott på sconesen. Men även färskost och blåbärssylt.

2 runda kakor:

3 dl siktat dinkelmjöl

1 dl grahamsmjöl

1 dl havregryn

2 msk chiafrö

1 msk bakpulver

1 msk torkat blåbärspulver(kan uteslutas)

1 tsk salt

50 g kallt smör

2 1/2 dl valfri mjölk

1 dl blåbär

2 msk mjölk eller grädde till pensling

1/2 dl havregryn

blåbärspulver

Nyttiga scones med blåbär. Smör och ost är gott på sconesen. Men även färskost och blåbärssylt.

Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och blåbär. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Forma till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk. Skär ett kryss i bröden och strö över havregryn. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna lite innan servering. Pudra gärna över lite blåbärspulver.

Fler Härliga Recept

Blåbärsscones

Knäckebröd

Grytbröd

Lussebullar

Havrepannkakor

Pinnbröd med ost

Rågsiktskakor

Fattiga riddare

Julbröd

Cheddarkrans

Valnötsbröd

Bananbröd

Grön smoothie

Hamburgerbröd

Enkla fröfrallor

hallonkräm