Boeuf Bourgignon på vildsvin

Ett hållbart kött som passar utmärkt till boeuf!

Cirka 6 portioner:

1 kg grytbitar av vildsvin

200 g rökt sida av vildsvin (eller gris)

1 stor morot

1 persiljerot (eller palsternacka)

3 vitlöksklyftor

2 msk vetemjöl

2 msk smör

2 msk rapsolja

4 dl rött vin

3 dl köttbuljong eller 3 dl vatten + 2 msk koncentreradkalvfond

1 lagerblad

1 msk tomatpuré

1 kvist timjan

250 g steklök

250 g champinjoner, gärna små

1 msk smör eller olja

salt och peppar

Till garnering:

hackad persilja

Till servering:

Rostade rotfrukter

eller kokt potatis

Ett hållbart kött som passar utmärkt till boeuf!

Tärna fläsket. Skala och slanta morot och persiljerot. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Vänd runt köttet väl i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en stekpanna. Fräs morot, persiljerot och vitlök i cirka 5 minuter i en gryta. Tillsätt köttet. Tillsätt vin, buljong eller vatten och fond, lagerblad, tomatpuré och timjan. Koka upp, skumma och låt koka på svag värme under lock i cirka 2 timmar.  

Skala steklöken. Halvera stora svampar. Bryn lök och svamp i smör eller olja i en stekpanna, tillsätt i grytan när cirka 40 minuter av koktiden återstår.  Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

 

Fler Härliga Recept

Bananglass

Kaningryta

Viltfärsbullar

Viltkebab

Långsambakad oxfilé

Frasiga palsternackor

Blåbärsglasstårta

Apelsin i rödbetslag

Lammfärspytt i ugn

Auberginecurry

Valnötsbröd

Veteotto

Spaghetti med linsbolognese

No bake cheesecake

Torsk med brynt kaprissmör

Musseltomatgryta