Spansk tortilla

Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.

Cirka 3 portioner som varmrätt eller 10 som tapas:

600 g potatis av mjölig sort

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

2 dl olivolja

5 ägg

 

Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.

Skala och skiva potatisen i ca 1/2 cm tunna skivor. Skala och skiva lök och vitlök. Koka allt på svag värme i olivoljan i en rymlig panna i 20-30 min tills potatisen är helt mjuk. Salta och peppra. Häll av potatisen i ett durkslag. Knäck äggen i en bunke och vispa upp lätt. Vänd ner potatisen.Värm pannan och häll i potatisen. Låt steka på svag- medelvärme i ca 5 min. Fös in kanterna så att det blir en jämn tortilla. Vänd tortillan med hjälp av t ex ett stort kastrullock. Stek i ytterligare ca 5 min, eller tills den känns klar med fortfarande lite krämig i mitten. Servera direkt, eller låt kallan helt,gärna till nästa dag, och skär i bitar som tapas.

 

 

Smaktips!

Variera din tortilla med smulad fetaost i eller strimlad, inlagd paprika.

 

Serveringsbräda:
Serveringsbräda:

Fler Härliga Recept

Kronärtskockor med kryddolja

Öppen lasagne

Sotade lökar

Grönsaker med ärtdipp

Grönsakscurry

Smart potatissallad

Äppeltacos

Auberginer med tomatbönor

Baguetter med ost och basilika

Grönsaksgryta

Tomatpasta i långpanna

Enkel rabarberpaj

Grillbröd med löjromstopping

Naturbetesgryta

Glutenfri smulpaj

Bakad sötpotatis