Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Couscous med betor

Grönsakscurry

Brödpaket med sojafärs

Sjyssta rårakor

Gnocchi

Hemgjord glögg

Grönsaksrisotto

Paj med torkad frukt

Rödkål med enbär och feta

Sotade lökar

Variation på julgröt

Vit sparris med brynt kaprissmör

Polenta med tomat- och svampsås

Frasiga dadelstänger

One Pot ärtpasta

Tomatgratäng med fetaost