Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Rotfruktssoppa

Currysill med äpple

Råkostsallad

Vårsallad

Rödkål med enbär och feta

Soppa med jordärtskocka

Spansk tortilla

Bakad fänkål med clementin

Mangold med mandlar

Friterade polentasticks

Kokta ägg med romröra

Aubergine- och tomatgratäng

Morot- och grapesallad

Bondpaj med broccoli

Späd sparrissallad med majovinägrette

Ljummen grapesallad