Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Glutenfri smulpaj

Julbröd

Blodapelsinsorbet

Citronlakrits cheesecake i glas

Variation på julgröt

Bananglass

Frasiga dadelstänger

Palsternacks-gratäng

Potatissallad med saffran

Grönkåls-cheesecake

Inlagda päron

Apelsin i rödbetslag

Havrekakor med kardemumma

Chokladglassandwich med kolabottnar

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Apelsinsallad