Grillade nektariner med muscovadosås

Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?

4 portioner:

4 ätmogna nektariner

1 dl sötsalta mandlar

Muscovadosås:

1 vaniljstång

3 dl vispgrädde

1/2 dl sirap

1 dl ljust muscovadosocker

25 g smör

Hallongrädde:

2 dl vispgrädde

2 dl hallon

Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?

 Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull. Tillsätt vaniljstång och frön samt muscovadosocker. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 min. Dra åt sidan och rör i smöret. Låt såsen svalna lite. Ta upp vaniljstången. Nektariner: Tänd grillen. Halvera och kärna ur nektarinerna.  Grovhacka mandlarna. Hallongrädde: Vispa grädden lätt. Mosa hallonen. Vänd försiktigt ner dem i grädden. Grilla nektarinerna på direkt värme i 2-3 minuter på varje sida. Servera nektarinerna varma med hallongrädde, muscovadosås och mandlar.

Foto: Per Ranung

Grilltips!

Nektariner fastnar lätt på gallret. Se till att gallret är riktigt rent. Lägg det i daggen över natten så är det lätt att få bort smutsen.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Chokladmousse

Helgfrukost

Grillbröd med löjromstopping

Ostronskivling på spett

Inlagda päron

Majskolvar

Päronmarmelad

Apelsinsallad med passion

Brödpaket med sojafärs

Äppeltacos

Lingonpäron

Apelsinsallad

Mozzarella & blodapelsin

Eton Mess

Sparrisburgare

Torkade äppelringar